CUM AU FOST TRAȘI PE SFOARĂ CÂȚIVA BĂLȚENI

Cinci locuitori din municipiul Bălți au fost trași pe sfoară de niște escroci pentru a obține împrumuturi la procurarea electrocasnicelor. Potrivit poliției, de ce le mai multe ori persoanele care au rugat să fie luate creditele sunt rude sau prieteni.

În unul dintre cazuri, un tânăr și-a rugat prietenul să-i i-a un telefon în credit, în valoare de peste 6 mii de lei, din motiv că el ar avea deja un împrumut. Prietenul a crezut și a ajuns să plătească în locul escrocului. Tânărul care a obținut telefonul, a refuzat să plătească chiar din prima lună, din cauza că nu ar primi salariul.

Poliția investighează alte 4 escrocherii similare, cu implicarea unei locuitoare a municipiului, în vârstă de 30 de ani. Prin înșelăciune, aceasta a convins 4 persoane să obțină pentru ea credite în bani și alte obiecte tehnice. Și aici femeia nu se făcea responsabilă de achitarea creditelor. Culmea e că după ce a obținut prin intermediu unui locuitor din Bălți un televizor costisitor, a dus tehnica la lombard pentru a încasa câteva mii de lei.

Poliția îndeamnă oamenii să fie mai vigilenți și să nu obțină împrumuturi pentru alte persoane.

Bănuita în vârstă de 30 de ani, originară din municipiul Bălți, are atencedente penale pentru comiterea faptelor similare. În scopul prevenirii acestor fapte ilicite, poliția recomandă cetățenilor să fie prudenți și să nu procure bunuri în credit sau să obțină bunuri în favoarea alltor persoane”.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă amendă sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture