De ce oamenii iau credite? Moldova bate recordul la suma creditelor de consum luate

Potrivit bălțenilor, oamenii iau credite, din cauza veniturilor scăzute și a nivelului de trai.

0

În rândul țărilor CSI, Moldova bate recordul la creditele de consum luate. Studiul arată că în acest an, suma creditelor a crescut cu 34%. Am decis să aflăm pentru ce iau locuitorii din Bălți credite. Deseori contractarea unui credit, poate aduce și riscuri.

Potrivit bălțenilor, oamenii iau credite, din cauza veniturilor scăzute și a nivelului de trai. Unii au nevoie de resurse pentru lucrări de reparații sau pentru o intervenție chirurgicală garvă. Orășenii susțin că riscurile sunt mult mai mari, dacă împrumuturile sunt luate de la instituțiile creditare nebancare.

Astăzi, în Moldova există peste 166 de organizații creditare nebancare. Există doar 11 bănci licențiate care oferă împrumuturi de consum.

Veaceslav Ioniță, expert în domeniul economiei, care a participat la cercetare, afirmă că „Moldova a înregistrat anul acesta cea mai mare creștere a creditelor de consum din întreg spațiul CSI.

Specialistul presupune că creșterea de 34% este un record și pentru Europa. Kazahstanul se află pe locul doi cu o creștere de 28,3%. Suma creditelor de consum din Moldova a ajuns la 567 de milioane de dolari SUA, iar ritmul de creștere rămâne mult mai mare decât media din ultimii ani.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture