Simbolul luptei cu HIV/SIDA, ridicat la Bălți

Acesta seamănă izbitor cu fundiţa roşie, simbolul luptei anti SIDA.

0

În fața Centrului Perinatologic din Bălți a fost ridicat un monument. Acesta seamănă izbitor cu fundiţa roşie, simbolul luptei anti SIDA. Am decis să întrem bălțenii, ce ar semnifica această construcție pentru ei. Unii presupun că ar avea vreo legătură cu medicina. Dar niște răspunsuri clare așa și nu am primit.

Pentru a afla cine a venit cu inițiativa de a ridicat acest monument, ne-am adresat către secția sănătate din cadrul primăriei Bălți. Potrivit funcționarilor, monumentul a fost instalat de către organizația obștească ,,Tinerii pentru Dreptul  la Viață”. Acesta simbolizează lupta împotriva infecțiilor HIV/SIDA. Pentru moment nu se cunoaște când va avea loc deschiderea oficială a construcției.

„În fiecare an, la 1 decembrie, Moldova și cei din Bălți sărbătoresc Ziua Mondială de combatere a infecției HIV și SIDA. În acest scop, organizația a solicitat Primăriei și Direcției de sănătate să instaleze un simbol al luptei împotriva bolii. Și în semn de solidaritate cu cei care au murit din cauza infecțiilor. Când va avea loc deschiderea, vom anunța presa.”

Anual, la data de 1 decembrie este marcată Ziua Mondială de combatere a SIDA. Oamenii din întreaga lume se adună pentru a-și exprima susținerea pentru persoanele care trăiesc cu HIV și pentru a-și aminti de cei care au murit din cauza bolii. Pentru prima dată, această zi a fost sărbătorită în 1988. Ziua Mondială împotriva SIDA este prima zi internațională care se concentrează asupra sănătății globale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture