De sărbători mîncăm în exces

Sărbătorile de iarnă sunt renumite nu doar pentru faimosul brad și Moș Crăciun, dar și prin mese copioase la care cu greu putem să renunțăm. Nimeni nu poate rezista mirosului de pîrjoale, mititei sau salate, așa că de sărbători uităm de un regim alimentar corect.

Deși ne promitem că nu mîncăm mult, totuși exagerăm.

Medicii înțeleg perfect că recomandările lor nu sunt ascultate de toți. Totuți, ei îndeamnă oamenii, în special cei care suferă de anumite boli, să fie atenți nu dar la faptul ce mănîncă dar și cum o fac.

Iar pentru cei care fermenții nu sunt o alternativă, venim cu soluții mai simple.

Fă-ți un fresh din portocale. Medicii spun că sucul de portocale este eficient împotriva indigestiei, mai ales în cazul în care mînînci prea mult la o singură masă.

Consumă suc de portocale seara, după masă, apoi încă un pahar în dimineața următoare.

Dacă nu aveți suc dun portocale fă-ți un ceai.

Ceaiul din radacina de cicoare, mentă, mușețel sau ghimbir este cel mai bun aliat al tău în aceste momente. Acesta are un efect de calmare și de relaxare a sistemului digestiv și te ajută să te simți mult mai bine.

O altă soluție este apa cu lămîie.

Dacă bei puțină apă călduță cu lămîie la 10 minute dupa masă, o să observi că dispare orice urmă de disconfort.

Potrivit unor calcule, în perioada sărbătorilor de iarnă, moldovenii ajung să consume de 3 ori mai mult decît în zilele obișnuite.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture