Dodon, după audierile de la PG în dosarul „Energocom”: „Nu avem nicio vină în acest dosar, mi-au spus că sunt bănuit, nu învinuit”

„Sunt gata să vin, să discutăm, să explicăm, pentru că nu avem nicio vină în acest dosar. Mi-au spus că sunt bănuit, nu învinuit”.

0

Cel puțin asta afirmă socialistul Igor Dodon, președinte de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, după audierile desfășurate, miercuri, la Procuratura Generală (PG) în dosarul SA „Energocom” privind procurarea energiei electrice în perioada anilor 2008-2009, atunci când Dodon era ministru al Economiei, transmite  zdg.md.

mai mult decât atât Igor Dodon acuză că audierile care au avut loc astăzi „sunt o încercare de a deplasa accentele în societate înainte de Anul Nou”.

„Este vorba despre un dosar deschis pentru o situație din 2008-2009. (…) Am discutat cu procurorul de caz, el mi-a prezentat o parte din cauzele acestui dosar. Este vorba despre situația când eu am fost ministru al Economiei. M-am prezentat, am spus că sunt gata să colaborez pe orice parte a acestei anchete, sunt gata să vin să discutăm, să explicăm, pentru că nu avem nicio vină în acest dosar. 

Mi-au spus că sunt bănuit, nu învinuit. Toate persoanele care sunt implicate în acest domeniu sunt bănuite. De aceea vom colabora și vom vedea. 

Ce ține de toată situația aceasta, eu consider că este o încercare de a deplasa accentele în societate înainte de Anul Nou, se putea de discutat acest subiect și după Anul Nou, și în ianuarie, nimeni nu fuge nicăieri. S-a dorit anume astăzi, cu două zile înainte de Anul Nou, ca să aibă ce discuta. 

Încearcă să acopere nemulțumirea societății legată de creșterea prețurilor, este o nemulțumire majoră în societate pe domeniul social-economic. Eu îi înțeleg pe cei de la guvernare, le înțeleg grijile și pasiunile pe care le au, dar nu o să le ajute lucrul acesta pentru că oamenii sunt nemulțumiți”, a declarat Igor Dodon.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture