Dosarul Stoianoglo: Ex-șeful PCCOCS, Ion Caracuian, audiat de procurori

0

Fostul șef al PCCOCS, Ion Caracuian, a fost surprins astăzi de către reporterul Deschide.MD când s-a prezentat, însoțit de avocatul său, la Procuratura Anticorupție.

Sursele Deschide.MD susțin că fostul procuror Ion Caracuian urmează să fie audiat astăzi de către procurorii anticorupție, iar ulterior ar putea fi recunoscut în calitatea bănuit, în dosarul în care este vizat Alexandr Stoianoglo, procuror general suspendat.

Audierea lui Caracuian ar avea tangențe cu faptul că acesta a semnat procesul-verbal al ședinței de lucru de la PG, în cadrul căreia s-a luat decizia de a renunța la învinurile în privința lui Veaceslav Platon, în dosarul „fraudei bancare”.

 

Caracuian a fost deranjat de întrebările reporterilor Deschide.MD, numindu-i mincinoși. Acesta a negat faptul că este citat, precizând că a venit „la lucru”, deși anterior ex-șeful PCCOCS a demisionat din sistem.

Este de menționat că anterior Deschide.MD a scris că același proces-verbal ar fi fost semnat de către Alexandr Stoianoglo și fostul său adjunct, Mircea Roșioru, Ion Caracuian, dar și de procurorii PCCOCS, Dumitru Răileanu și Elena Ceruța.

La începutul săptămânii curente în birourile lui Dumitru Răileanu și Elena Ceruța procurorii anticorupție au efectuat percheziții în cadrul aceluiași dosar., iar acum trei zile, Mircea Roșioru a fost audiat în același dosar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture