Ex-premier lituanian: Moldova și Ucraina nu vor adera la UE până în 2040

0

Fostul prim-ministru al Lituaniei şi membru al Parlamentului European, Andrius Kubilius, consideră că Moldova, Ucraina şi Georgia nu vor adera la Uniunea Europeană înainte de 2040. Potrivit agenţiei Infotag, într-un interviu pentru ziarul Lietuvos rytas, el a spus: „Dacă UE nu îşi va schimba liniile directoare pentru extinderea comunităţii nici Ucrainei, nici Georgiei şi nici Moldovei nu li se oferi un plan ambiţios de aderare la UE, iar integrarea lor până în anul 2040 nu ar trebui să fie aşteptată”.

Kubilius a propus acestor ţări, în stadiul iniţial de integrare, apartenenţa după exemplul Norvegiei şi Islandei în Spaţiul Economic European.

„Şi apoi să admitem că Kievul, Tbilisi şi Chişinăul vor intra pe piaţa internă a Uniunii Europene, unde s-ar bucura de toate avantajele pieţei unice, dar nu vor avea încă dreptul de a participa la adoptarea deciziilor comunitare”, a notează ziarul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture