Marina Tauber în fața spitalului din Bălți. Candidata cere finanțare din partea statului pentru instituție

0

Se încing spiritele la Bălți. Candidații pentru funcția de primar al orașului se întrec în promisiuni. Marina Tauber, înaintată de PP ,,Șor” afirmă că are planuri mari pentru următorii 2 ani de mandat. Într-o intervenție live din fața Departamentului Pediatrie a Spitalului Clinic Bălți, Tauber a dat vina pe autoritățile locale de starea deplorabilă a secției vizate mai sus. Asta deși de câțiva ani instituția medicală se află în gesiunea Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale.

,,De mai multe ori am auzit și la întâlniri că oamenii sunt trimiși la ministerul sănătății și la alte instituții centrale, fără ca autoritățile locale să încerce ceva să facă. Eu cred că în primul rând este în competența noastră, a primăriei și a primarului, să avem grijă de această clădire. Să avem grijă de oamenii care lucrează aici, de părinți și copiii care sunt viitorul nostru. Dumnevoastră vă dați seama ce simt părinții și copiii în această clădire. Nu vreau să supăr pe nimeni, nici medicii, nici administrația. Înțeleg că ei fac în fiecare zi acte de eroism. Totodată autoritățile centrale și în genere toți care sunt la putere și care reprezintă factori de decizie, trebuie să atragă atenția la aceste condiții inumane în acest spital.”, a spus Marina Tauber, candidata PP ,,Șor” la funcția de primar. 

 

Marina Tauber susține că este de datoria autorităților locale sau a primarului să soluționeze această problemă, dar cere majorității parlamentare să atragă atenția la starea instituției și să aloce 5 milioane de lei.

 

,,Toată lumea trebuie să atragă atenția la ceea ce se întâmplă în acest spital. Și încă odată vreau să spun că este de datoria noastră să soluționăm aceste probleme la nivel local. Îndată când ajung primar, noi o să elaborăm planul concret de acțiuni pentru modernizarea și reparația din acest spital. Totodată, eu sper ca amendamentul din partea fracțiunii ,,Șor” privind echiparea, dotarea și mobilierul necesar pentru Spitalul Clinic Bălți pentru copii, în valoare de 5 milioane de lei, o să fie votat de toți.”, a menționat Marina Tauber, candidata PP ,,Șor” la funcția de primar. 

 

Administrația Spitalului Clinic Bălți, susține că anual au loc lucrări de reparații curente și capitale, în diferite secții ale instituției.

Amintim că în urma scrutinului din 21 noiembrie, Marina Tauber, candidata P.P. ,,Sor” a acumulat circa 48% dintre voturi, iar pentru candidatul independent, Nicolai Grigorișin au votat aproximaiv 21% dintre alegători. Turul II de scrutin la Bălți va avea loc duminică, 5 decembrie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture