Fadei Nagacevschi, numit în funcția de viceprimar al capitalei

0

Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschii, a fost numit în funcția de viceprimar al capitalei. Cel puțin aceasta a declarat Nagacevschi, în timpul unor consultări publice cu privire la ajustarea Codului Urbanismului și Construcțiilor R. Moldova, desfășurate în data de 9 noiembrie. Ulterior, informația a fost confirmată și de Primărie. Fadei Nagacevschii deține funcția deja a treia zi, dispoziția de numire fiind semnată luni. Prin urmare, Nagacevschi este primul viceprimar numit direct de primarul general al Chișinăului, scrie Agora.md.

Se întâmplă, după ce candidatul nu a reușit de două ori repetat să obțină susținerea Consiliului Municipal. Candidatura sa a fost respinsă la două ședințe consecutive. Conform prevederilor Legii privind Statutul Municipiului Chișinău, art. 17, viceprimarul capitalei este ales la propunerea primarului general, prin decizia CMC, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.

În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la 2 ședințe consecutive de către consiliul municipal sau nu întrunește numărul necesar de voturi la două ședințe consecutive, Primarul General numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului municipal.

Primarul Ion Ceban a propus candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar, la data de 25 octombrie. Edilul a scris pe pagina sa de Facebook că fostul ministru este un specialist foarte bun și competent, care va continua activitatea în domeniul juridic și agenda anticorupție în Primăria Chișinău.

Fadei Nagacevsci a scris ulterior pe rețelele sociale că această propunere este o provocare pe care și-o asumă și i-a mulțumit lui Ion Ceban pentru încredere.

Fadei Nagacevschi a fost ministru al Justiției în perioada noiembrie 2019 – august 2021, în Guvernul Ion Chicu. La data de 20 septembrie fost numit consilier al vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Batrîncea. El a mai ocupat funcția de avocat al Partidului Socialiștilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture