Valentina Buliga după ce a fost pusă în funcție și imediat concediată

0

Valentina Buliga se simte linșată mediatic după evenimentele recente din viața ei. Ea spune, într-o postare pe facebook, că mereu și-a găsit fericirea la locul de muncă și regretă că a ajuns subiect de dezbateri. Reacția vine la câteva ore mai târziu de la anularea ordinului de angajare în calitate de șefă a Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților, subdiviziune a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), transmite AGORA.md.

,,Dragi prieteni ! Regret mult că am devenit din nou subiect de dezbateri în presa de senzații și nu doar.
Nu am obosit de la linșaj mediatic, dar mă întristează mai mult nimicnicia și lipsa de valori, care se transformă în unealtă de luptă azi, în societatea noastră „democratică,” cu „foștii”.
Vreau să fac o confesiune în public!
Nu există „fost”, ”ex-„ atunci când e vorba de muncă profesională , de muncă cu dăruire și curaj.
Eu am trăit totdeauna luxul de a identifica fericirea din locul de muncă.
Sper , măcar aici opozanții mei neastâmpărați să recunoască că Valentina Buliga nu a fost superficială sau „o amatoare” în exercitarea funcțiilor pe care le-a avut .
Eu am trăit bucuria realizărilor și emoția lucrului cu rezultate în echipă.
Iar „placerea muncii aduce perfectiunea acesteia,” – spunea Aristotel.
Vreau să am o abordare destoinică și filosofică în acest război declanșat împotriva mea.
Dar, să știți, că nimeni și nimic nu mă va priva de dreptul și plăcerea de a-mi dărui experiența și cunoștințele acumulate în domeniile pe care le cunosc și unde pot fi competitivă.
Or, ce nu mă omoară, mă face mai puternică! Si nu pot sa nu fiu deacord cu Nietzsche. Seara bună Moldova !

Buliga consideră că a fost declanșat un război împotriva ei și afirmă că mereu a muncit cu dăruire.”- a scris Buliga pe pagina sa de Facebook.

Conducerea Ministerului Sănătății a solicitat directorului CNAMUP, Boris Golovin, să anuleze ordinul de angajare a Valentinei Buliga,  pentru că ea nu fusese aleasă în urma unui concurs public. Prin urmare, ordinul respectiv a fost anulat și a fost anunțat un concurs pentru ocuparea funcției vacante de șef al Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților.

Buliga a fost ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei în trei guverne succesive (Filat I, Filat II şi Leancă), în anii 2009-2014.

Din 2014, aceasta a ocupat fotoliul de deputat, iar în 2018 a fost numită șefă la Casa Națională de Asigurări Sociale, în perioada în care au avut loc o serie de numiri ale democraților în diverse funcții de stat. Ea a fost demisă în 2019, de Guvernul Maia Sandu.

În mai 2020, democrata Valentina Buliga a fost numită în funcția de directoare a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), în perioada Guvernului Chicu. Un an mai târziu, în august 2021, ea a fost eliberată din această funcție de către cabinetul Gavriliță.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture