Indemnizație unică de 2.500 de lei pentru toți veteranii care au luptat în regiunea transnistreană. Proiectul de lege propus de PAS

0

Veteranii războiul din regiune transnistreană, părinții sau văduvele acestora, ar urma să primească o alocație unică de 2.500 de lei. Cel puțin această măsură este prevăzută într-un proiect de lege înregistrat în Parlament de deputații PAS. Inițiativa urmează să primească avizul Guvernului și să fie supusă votului în Legislativ, informează agora.md. 

Proiectul de lege mai prevede ca perioada de participare la acțiunile militare din Transnistria să fie inclusă în stagiul de cotizare în mărime triplă.

La fel, se prevede ca toți veteranii de război, indiferent de vârstă, să primească alocația nominală pentru merite: „Astăzi, asistăm la o situație ciudată când, oamenii care au primit distincții pentru acte de vitejie în războiul de pe Nistru trebuie să aștepte să ajungă la vârsta de pensionare pentru a beneficia de alocația atașată acelei distincții”, constată deputații PAS.

Dacă proiectul de lege va fi aprobat de deputați, fi acordat dreptul la ajutor material anual concomitent părinților şi văduvelor. Astăzi, doar una din aceste categorii poate beneficia de ajutor.

Menționăm că, în prezent, în Republica Moldova sunt 20.705 veterani care au luptat în regiunea transnistreană.

Precizăm că, potrivit datelor oficiale, în urma războiului de pe Nistru, au decedat peste 300 de persoane iar alte 370 au fost rănite și încadrate în diferite grade de dizabilitate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe