ÎNTREVEDERI NOCTURNE | P. FILIP S-A ÎNTÂLNIT CU AMBASDORUL SUA J.PETIT

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a avut vineri o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James Pettit. În cadrul discuției, au fost abordate chestiuni prioritare de pe agenda bilaterală, evoluţiile politice din ţară şi au fost punctate direcțiile de colaborare pentru dezvoltarea relaţiilor moldo-americane în diverse domenii, în spiritul Dialogului Strategic moldo-american existent.

În cadrul discuțiilor, șeful Executivului a accentuat priorităţile Programului de guvernare pentru primele 100 de zile, inclusiv acţiunile concrete care urmează a fi întreprinse în vederea stabilizării şi ameliorării situaţiei din ţară pe plan politic, social, economic. În acest sens, Pavel Filip a precizat că reluarea negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional şi semnarea unui Acord de finanţare cu Republica Moldova constituie o prioritate a Guvernului.

Ambasadorul James Pettit a reiterat susţinerea SUA pentru continuarea procesului de implementare a agendei reformelor asumate de Republica Moldova, printre care: combatarea corupției, democratizarea societăţii şi reformarea sistemului financiar-bancar.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture