Droguri ridicate de poliția capitalei

O grupare criminală compusă din şase membri activi, specializată în păstrarea drogurilor în proporţii deosebit de mari, cu scopul de a le realiza pe teritoriul capitalei, a fost anihilată de poliţie, scrie trm.md.

Cinci bărbaţi cu vârstele cuprinse între 27 şi 45 de ani, precum şi o tânără de 20 ani, originari din Chişinău, Ştefan Vodă, aveau rolul să: asigure transportarea drogurilor în capitală, supravegherea, realizare, precum şi asigurarea legăturilor cu importatorii de substanţe narcotice.

Descinderile în forţă au avut loc într-un apartament din strada Valea Crucii, sectorul Botanica din capitală unde suspecţii au fost surprinși în timp ce pregăteau doze de narcotice pentru vânzările ulterioare. Astfel, în urma percheziţiilor corporale şi în locuinţă, ofiţerii de investigaţii au depistat 300 g de heroină, 50 de pastile cu efect psihotrop, circa un kilogram droguri de origine vegetală, telefoane mobile precum şi bani marcaţi transmişi sub controlul poliţiştilor.

Porivit informaţiilor preliminare constatate, heroina ar fi fost adusă prin contrabandă din Italia. În context, toate probele respective au fost sigilate conform procedurii prevăzute de lege, iar figuranţii au fost încătuşaţi şi reţinuţi pe un termen de 72 de ore. Suspecții sunt cercetaţi penal pentru traficul de substanţe narcotice în proporţii deosebit de mari şi contrabandă.

Dacă vor fi găsiți vinovaţi, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani. Pe parcursul anului curent, poliţia capitalei a destructurat cinci grupări criminale, a câte 11 – 15 membri fiecare, specializate în traficul ilicit de droguri.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture