Nicolai Grigorișin riscă să fie exclus din cursa electorală pentru fotoliul de primar

0

Răsturnare de situație la Bălți. Candidatul la fotoliul de primar, Nicolai Chirilciuc cere scoaterea din cursa electorală a candidatului independent, Nicolai Grigorișin. La data de 10 decembrie, Chirilciuc a sesizat Consiliul Electoral de Circumscripție municipală Bălți în privința contracandidatului său, care folosește resursele administrative în cursă.  Grigorișin s-a ales doar cu o avertizare din partea instituției. În acest context, la data de 14 decembrie, candidatul partidului ,,Patrioții Moldovei” a cerut Comisiei Electorale Centrale reexaminarea sesizării depuse anterior la CECE Bălți. Totodată el solicită excluderea lui Nicolai Grigorișin din cursa electorală, pentru încălcările admise. Ieri, 15 decembrie Nicolai Chirilciuc a depus o cerere cu aceleași doleanțe către Judecătoria Bălți. Dosarul a fost repartizat magistratului, Eduard Balan. Fiind și membru al Consiliului Electoral de Circumscripție, acesta s-a abținut de la examinarea cauzei. În cele din urmă dosarul a ajuns pe masa judecătoarei, Natalia Costaș, care la fel s-a abținut de la examinare.

Natalia Costaș este judecătoare care a examinat dosarul privind anularea înregistrării în cursa electorală a Marinei Tauber. Aceasta a decis scoaterea candidatului pentru depășirea plafonului de cheltuieli în campanie electorală.

Și dosarul privind scoaterea din cursa electorală a candidatului partidului ,,NOI”, Vladimir Dachi a fost repartizat către Natalia Costaș. Atunci CEC a cerut anularea înregistrării lui Dachi, pentru că nu a raportat circa 8000 de lei folosiți la tipărirea pliantelor electorale. Costaș a emis o decizie în favoarea lui Dachi.

Într-un final, dosarul a ajuns pe masa judecătorului, Vladislav Schibin. Judecătoria Bălți a admis cererea lui Nicolai Chirilciuc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture