Poliția a împărțit avertizări pietonilor. În 2021, la Bălți au avut loc 14 accidente cu implicarea pietonilor

0

În doar 2 zile, 17 pietoni au fost implicați în accidente rutiere. Potrivit INSP, în majoritatea cazurilor persoanele traversează strada neregulamentar. În acest context, pe întreg teritoriul țării a fost lansată campania ,,Pietonul”. Oamenii legii amintesc că Regulamentul Circulației Rutiere, nu este doar pentru șoferi. De la începutul acestui an, pe teritoriul municipiului Bălți au avut loc 14 accidente, din cauza iresponzabilității pietonilor. În rezultat 14 persoane s-au ales cu diverse traumatisme.

 Polițistul a venit cu recomandări privind comportamentul pietonilor în trafic, dar și cu câteva sfaturi pentru șoferi. Mai exact, ofițerul a explicat ce comportament trebuie să aibă conducătorii auto în privința pietonilor care nu respectă regulile.

Pe 15 decembrie, angajații Regimentului de Patrulare Nord au efectuat raiduri în toate sectoarele orașului Bălți. Aceștia au urmărit cum pietonii treaversează drumul. Cei care au trecut drumul neregulamentar, s-au ales cu o avertizare. Pentru traversarea neregulamentară, persoanele riscă amenzi de la 300 până la 450 de lei.

Totodată oamenii legii au purtat discuții cu șoferii. Aceștia le-au explicat încă o dată, care sunt regulile la trecerile de pietoni.

Pe parcursul a 11 luni a anului 2021 pe teritoriul mun. Bălți, au fost înregistrate 14 accidente din cauza iresponsabilității pietonilor, soldate cu 14 persoane traumate, comparativ cu anul precedent, cînd au avut loc 12 accidente, soldate cu 12 persoane traumate. În privința neacordării priorității pietonilor de către conducătorii auto au fost înregistrate 15 accidente, soldate cu 14 persoane traumate, comparativ cu anul precedent, când s-au înregistrat 18 accidente, soldate cu 18 persoane traumate. Totodată poliția anunță despre întocmirea a 946 procese verbale pentru neacordarea preorității trecerii pentru pietoni, și 610 procese verbale pentru traversarea străzii în loc nestabilit de către pietoni.

 

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture