Un tânăr de 28 de ani și-a cumpărat un permis de conducere bulgăresc cu €1500 și a pornit spre Franța

În declarațiile unui conațional, polițiștii de frontieră au aflat că acesta ar fi achitat 1500 de euro pentru un permis de conducere bulgăresc, care s-a dovedit a fi falsificat. Documentul contrafăcut a fost depistat în cadrul controlului suplimentar asupra unui pasager al rutei Moldova – Franța.

0

La data de  15 decembrie, în punctul de trecere a frontierei Cahul s-a apropiat  pe direcția ieșire din țară un microbuz de rută internațională. În urma verificărilor efectuate a actelor de călătorie, conform analizei de risc unii pasageri au fost supuși controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări adiționale. 

Potrivit comunicatului emis de Poliția de Frontieră, ca urmare, în portmoneul unui pasager, identificat ca locuitor al raionului Leova în vârstă de 28 de ani, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere bulgăresc. Documentul dat era emis cu datele de identitate ale posesorului. În cadrul verificării acestuia cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au constatat prezența indicilor de falsificare.

Mai mult decât atât în cadrul audierilor , tânărul a comunicat că permisul de conducere și l-ar fi perfectat încă din anul 2014, apelând la un intermediar. Pentru serviciile sale acesta ar fi achitat  în rate circa 1500 de euro. Mai mult decât atât  intermediarul i-a dat asigurări bărbatului că permisul acestuia a fost emis legal de către autoritățile competente din Bulgaria.

Menționăm faptul că permisul a fost transmis spre expertiză, iar polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al.(1), Cod Penal al RM.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture