Polițist din Fălești trimis pe banca acuzaților pentru corupere pasivă și fals în acte publice

0
La 10 decembrie 2021, Procuratura raionului Fălești, a terminat urmărirea penală într-un termen restrâns şi a expediat în instanța de judecată, cauza penală de învinuire a unui colaborator de poliție, angajat al Inspectoratului de poliție Fălești, care este învinuit în săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 324 alin.(4) din Codul penal (Corupere pasivă) şi art.332 alin.(l) din Codul penal (Fals în acte publice), se arată în comunicatul emis de Procuratura Generală a Republicii Moldova.
În contextul dat , colaboratorul de poliție este acuzat că, având în gestiunea sa un proces contravențional, pe parcursul lunii mai al anului 2020, aflând-se în exercițiul funcției a pretins şi primit ilegal de la un locuitor al raionului Fălești, bani în proporții ce nu depășesc 100 unități convenționale, pentru a nu întocmi în privința acestuia un proces-verbal cu privire la contravenție, precum şi a falsificat mai multe acte din cadrul procedurii contravenționale pe care o avea în gestiune, în interesul mituitorului.
Mai mult decât atât în cazul în care instanța v-a constata vinovăția persoanei, pentru comiterea infracțiunii prevăzute conform  art. 324 alin.(4) din Codul penal, aceasta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la circa  1000 la 2000 unități convenționale cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de exercita o anumită activitate pe un termen de până la circa  5 ani, iar pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art.332 alin.(1) din Codul penal, aceasta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la circa 850 la 1350 unități convenționale sau cu închisoare de până lacirca  2 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de exercita o anumită activitate pe un termen de la circa  2 la 5 ani.
Menționăm că, persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture