Reforme în piețele din Bălți. Administrația face ordine în rândul comercianților de carne

Vânzătorii de carne din piețile din orașul Bălții sunt rugați să renunțe la înțelegerile de cartele cu privire la stabilirea prețului la carne. Inițiativa vine din parte a directorul întreprinderii municipale „Asociația Piețelor din Bălți’, Iurie Vlas. Vlas este de părere că acest lucru ar permite dezvoltarea unei concurențe sănătoase pe piață.

Directorul asociației a dat un exemplu când în ajun de Anul Nou, în piețele din Bălți au fost înregistrate prețuri exagerate pentru carnea proaspătă.

În ajun de Anul-Nou, la mine s-au adresat oameni care se plângeau că prețurile au crescut simțitor. Dacă cu două zile mai devreme au cumpărat carne cu 75 de lei pentru un kilogram, de Anul-Nou acesta costa 100-115 lei”.

Comercianții neagă informația și spun că prețurile nu au fost majorate.

La noi sunt cele mai mici prețuri pentru carene din oraș. Un kilogram de carne costă 60-65 de lei pentru kilogram. Dacă cineva va spus că produsul e atât de scump, cumpărătorul trebuia să vină la noi să indice cine a stabilit așa preț”.

Pe lângă ajustarea prețurilor, vânzătorii nemulțumiți i-au solicitat directorului întreprinderii să revină la vechea practică de încasare a baniloir pentru locul de desfășurare a activității comerciale.

La rândul său, Iurie Vlas, a îndemnat vânzătorii să uite de practica veche și să respecte prevederile contractuale.

Colectarea zilnică a banilor nu va mai fi efectuată. Lăsați asta în trecut. Metoda anterioară este una incorectă”.

Vânzătorii se plâng că plătesc plus 20 la sută pentru consumul de energie electrică.

Iurie Vlas afirmă că acest lucru se întâmplă din cauza pierderilor din rețea.

La întrevedere au fost discutate și alte aspecte, precum prețul închirierii frigiderelor sau condițiile dificile de muncă. Directorul întreprinderii a menționat că va lua în calcul solicitările enunțate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture