Spătaru: ,,Bannerele unor candidați, în apropiere de secțiile de vot.” Ce spune CEC?

0

Ex-deputata Platformei DA, Arina Spătaru, cea care a încercat să se înscrie, în calitate de candidat independent, în cursa elctorală pentru fotoliul de primar, boicotează alegerile locale. Mai mult ca atât aceasta îndeamnă bălțenii să nu iasă la vot. ,,Vă îndemn cu încredere să nu mergeți la alegeri. Nu se va întâmpla nimic. Vom rămâne cu un primar interimar”, declară Spătaru. Motivul ar fi mai multe încălcări admise în campania electorală a acestui scrutin și inacțiunea autorităților și organelor competente vizavi de acestea.   

Într-o intervenție live, Spătaru vine cu critici dure la adresa mai multor concurenți electorali. Totodată Arina Spătaru învinuiește Consiliul Electoral de Circumscripție Municipală și poliția de inacțiune. Asta pentru că în apropierea unei secții de votare se află bannerele publicitare a doi candidați.

,,Prin acest live vreau să atrag atenția tuturor oamenilor și explicația CEC-ului și a CECE Bălți. De ce în apropierea secției de vot ,,Casa Ofițerilor”, la nu mai mult și nici mai puțin de 200 de metri distanță……Deci în fața dvs vedeți secția de votare ,,Casa Ofițerilor”. O secție în care se lucrează. Și…. Легким движением руки.. la 200 de metri stă bannerul unei candidate, care a venit în Bălți și face ravagii. Iar pe cealaltă parte a panoului stă imaginea unui alt candidat.”, spune Arina Sptaru.

Am contact reprezentanții CEC, pentru a afla legalitatea prezenței acestor panouri publicitare. Aceștia susțin că nu este vorba de o încălcare. Potrivit Articolului 52, aliniatul 10 din Codul Electoral, în ziua alegerilor și în ziua precedentă elegerilor nu se admite niciun fel de agitație electorală. Interdicția respectivă nu se referă la informațiile deja plasate pe internet și pe afișele expuse anterior. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture