Tauber: Vom crea o întreprindere de construcție a drumurilor, care va permite reducerea costurilor cu 30 la sută

0

La Bălți, va fi creată o companie municipală de construcție a drumurilor, care va permite reducerea costurilor lucrărilor de reparație cu mai mult de 30 la sută. Promisiunea aparține candidatului Partidului „ȘOR” pentru funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber. Potrivit ei, în acest fel, primăria nu va mai contracta firme străine care să repare și să întrețină drumurile, iar acest lucru îi va permite să gestioneze lucrările și să verifice calitatea lor.

„Infrastructura rutieră din Bălți trebuie modernizată. Aceasta va fi una dintre prioritățile mele în calitate de primar al orașului Bălți. Nu vom inventa roata, ci vom prelua modelul Orheiului, care merge, e bun și a dat rezultate deja. Primăria nu va mai contracta firme străine ca să repare și să întrețină drumurile. Acest lucru îi va permite să gestioneze lucrările și să verifice calitatea lor, va reduce costurile datorită faptului că banii nu vor mai intra în buzunare străine. De asemenea, Primăria va crea noi locuri de muncă, iar economiile vor permite reparația a și mai multor drumuri. La fiecare 10 kilometri orașul va câștiga alți trei kilometri de drum reparat”, a declarat Tauber, într-o postare video publicată pe Facebook.

Marina Tauber a mai adăugat că va implementa, la Bălți, o nouă tehnologie de construcție a drumurilor, care funcționează deja la Orhei. Candidatul Partidului „ȘOR” a mai spus că, imediat ce va ajunge în fruntea Primăriei, întreprinderile municipale, Primăria, edilul va lucra exclusiv în interesul locuitorilor.

„Știm că la Bălți calitatea solului este diferită, specifică, de aceea vom aplica tehnologia care prevede betonarea străzilor. Este o tehnologie pe larg răspândită în Statele Unite ale Americii. Acest lucru va permite creșterea duratei de viață a drumurilor și, respectiv, va crește și calitatea lor. Drumurile betonate au o garanție de 25 de ani. Noua întreprindere municipală va permite și crearea locurilor de muncă. În 2020, la Orhei, am terminat de reparat toate străzile principale. Așa vom face și la Bălți.”

În cursa electorală pentru funcția de primar al orașului Bălți au fost înregistrați următorii candidați:

  • Boris Marcoci, candidatul PP ,,Acțiune și Solidaritate”;
  • Ion Straciuc, candidatul PP ,,Acasă Construim Europa”;
  • Maxim Burduja, candidat susținut de PP ,,Partidul Unității Naționale”;
  • Nicolai Grigori;in, candidat independent;
  • Alexandr Nesterovschi, candidatul Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor;
  • Ivan Tulburi, candidatul PP ,,Partidului Liberal”;
  • Nicolae Chiriliciuc, candidatul Partidului,,Patrioții Moldovei”;
  • Fiodor Ghelici, candidatul PP ,,Partidul Oamenilor Muncii”;
  • Daria Fiodora, candidata Partidului Politic Moldovenesc ,,Ai noștri”;
  • Marina Tauber, candidata PP ,,Partidul Șor”.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture