Video// Ajutor pentru medicii din Bălți. O companie cu capital străin a donat măști și dezinfectant

195 de mii de măști de protecție, 160 litri de dezinfectant și 240 viziere pentru lupta cu pandemia.

0

Această donație a parvenit pentru personalul medical din Bălți. Ajutorul a fost oferit de o companie cu capital străin din Bălți. Lotul cu consumabile medicale a fost înmânat ieri, 2 noiembrie.

15 mii de măști, 20 de litri de dezinfectant și 30 de viziere au ajuns către Centrul de Sănătate Publică din oraș. Virgil Manole, șeful adjunct al instituției, a recunoscut că la moment orașul se confruntă cu un val dur de infectări. Iar susținerea celor din jur este indispensabilă.

În ultima perioadă, municipiul Bălți este lider la capitolul infectări. Zilnic, circa 100 de locuitori din Bălți sunt diagnosticați cu Covid-19. Doar în ultima săptămână, virusul a fost diagnosticat la 395 de persoane. Pe lângă creșterea rapidă a numărului de pacienți, în instituțiile medicale din Bălți xistă și alte probleme, inclusiv echipamentul de protecție. Paturile de  spital se epuizează, iar personalul medical abia de face față provocărilor. Mai mult ca atât, unii lucrători din sănătate se îmbolnăvesc, ceea ce duce la un deficit de medici. Acest lucru afectează rapiditatea și calitatea serviciilor oferite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture