Video// Voluntarii: «Ei doar sunt flămânzi». Mai multe animale fără adăpost au fost otrăvite la Bălți

Voluntarii strâng semnături în sprijinul animalelor. Petiția poate fi găsită pe pagina de facebook a organizației ,,SaveUs Бельцы Волонтёрское движение защиты животных”.

0

Flămânzi, înghețati și fără casă. Ei hoinăresc pe străzi în căutare de hrană și căldură și încearcă să supraviețuiască. Este vorba despre animalele fără stăpân și adăpost, problemă acută la Bălți. Bălțenii au păreri împărțite în privința maidanezilor. În timp ce unii încearcă să găsească soluții umane pentru patrupezi, alții recurg la gesturi nemiloase. Pe parcursul ultimelor luni circa 20 de cîini au fost uciși cu brutalitate. Anunțul a fost făcut de către Denis Vîlcu, voluntar al grupui SaveUs. Acesta este numărul despre care cunosc doar voluntarii. Însă cazurile de agresiune asupra animalelor ar putea fi și mai multe.

«  În cartierul 9 și 10 animalele sunt otrăvite. Această problemă se atestă din luna iunie. Organizația noastră și unii locuitori ai cartierului 9, strângem semnături pentru a ne adresa primăriei și poliției. Pentru ca ei să identifice persoanele care recurg la asemenea acțiuni și să le tragă la răspundere. Din luna iunie au fost otrăvite 20 de animale. Noi am transportat animale la veterinar, am încercat să rezolvăm problema, dar nu ne-a reușit. Cîinele moare în jumătate de oră.  Vreau să îndemn oamenii să nu fie atât de cruzi. Animalele acestea sunt neputincioase. Ele nuștiu că sunt otrăvite, ele doar sunt flămânde.»

Denis Vîlcu spune că voluntarii organizației SaveUs sterilizează în mod regulat animalele fără stăpân din propriile resurse. Totuși doar eforturile lor nu sunt suficiente. De asemenea voluntarii sunt gata să ofere adăpostului pentru animale, ajutorul necesar, deoarece angajații cu greu fac față volumui de lucru. Directorul azilului pentru câini, Vitalii Savciuc, a menționat că în municipiul Bălți se atestă un număr mare de câini, deoarece, oamenii din alte localități îi abandonează la perifieriile orașului. Activiștii pentru drepturile animalelor sunt siguri că prin eforturi comune ale autorităților locale și ale bălțenilor se poate rezolva odată pentru totdeauna problema animalelor fără adăpost.

«Nu înțeleg de ce, dar numărul câinilor vagabonzi este prea mare. Dar nimeni, înafară de voluntari nu face nimic. Ne dorim ca această problemă să fie pusă în discuție în cadrul primăriei și să ne ajute. La moment, adăpostul pentru animale din localitate activează, doar că nu se isprăvește. Dacă au nevoie de ajutor, noi suntem dispuși să o facem. Acesta este orașul nostru, de care trebuie să avem grijă

Otrăvirea câinilor fără stăpân reprezintă o amenințare pentru animalele de companie, care adesea devin și ele victima substanțelor necunoscute. Recent, animalul de companie al directorului ziarului SP a murit. Circumstanțele demosntrează că ar fi din cauza unor substanțe otrăvitoare. Potrivit voluntarilor, acesta nu este singurul caz.

Voluntarii strâng semnături în sprijinul animalelor. Petiția poate fi găsită pe pagina de facebook a organizației ,,SaveUs Бельцы Волонтёрское движение защиты животных”. Până acum au fost colectate peste 450 de semnături.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture