Tradiția pomenelor electorale dăinuie. Candidatul socialist neagă acuzațiile

0

Deși e interzis prin lege, socialiștii ar încerca să împartă cadouri în prag de alegeri. În plină campanie electorală, reprezentanții unei organizații apropiate Partidului Socialiștilor ar mitui electoratul. Despre aceasta ne-a anunțat o locuitoare a municipiului Bălți, care ne-a rugat săi păstrăm anonimatul. După ce a fost stabilită data alegerilor locale din oraș, femeia, dar și alți vecini au fost telefonați și întrebați pe cine vor vota pe 21 noiembrie. Persoanele care sunt gata să voteze pentru Alexandr Nesterovschi primesc pachete cu produse alimentare. În cadrul dezbaterilor organizate de postul nostru de televiziune, Nesterosvchi a negat aceste informații.

,,M-au luat la întrebări. Mi-au povestit despre alți canidați. Și eu mi-am spus opinia mea. Eu am fost uimită că sună cu întrebări despre alegeri. Și i-am întrebat cu ce scop sună. Aceștia mi-au răspuns, că cine va vota pentru socialiști vor primi pachete cu produse alimentare.”

 În aceiași situație s-a pomenit și prietena femeii, care a discutat cu noi.

 

,,Și pe ea au telefonat-o și au întrebat-o pe cine va vota. Ea a răspuns că are alte preferințe, dar a rugat să noteze că pentru socialiști va vota. Atunci reprezentanții au spus că primesc produse, doar cei care sunt convinși că vor vota pentru socialiști.

Rugat să comenteze această situație, Alexandr Nesterovschi a recunoscut, că există un call centru, care ține legătura cu bălțenii, dar nu au fost oferite care va cadouri. Acesta nu exclude că ar putea fi o provocare din partea oponenților.

Am luat legătura cu Alexandru Berlinschi, reprezentantul Comisiei Electorale Centrale, pentru a afla ce prevede regulamentul CEC în asemenea situații. Conform prevederilor legale: Fapta coruperii alegătorilor se constata de către MAI Și se sancționează de către Procuratura. CEC, conform prevederilor legale nu are competențe pe acest aspect. Totuși alegătorul este în drept să sesizeze Inspectoratul de Poliție în baza articolului 181 cu indicii 1 cu privire la coruperea alegătorilor.

În cursa electorală pentru funcția de primar al orașului Bălți au fost înregistrați următorii candidați:

  • Boris Marcoci, candidatul PP ,,Acțiune și Solidaritate”;
  • Ion Straciuc, candidatul PP ,,Acasă Construim Europa”;
  • Maxim Burduja, candidat susținut de PP ,,Partidul Unității Naționale”;
  • Nicolai Grigori;in, candidat independent;
  • Alexandr Nesterovschi, candidatul Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor;
  • Ivan Tulburi, candidatul PP ,,Partidului Liberal”;
  • Nicolae Chiriliciuc, candidatul Partidului,,Patrioții Moldovei”;
  • Fiodor Ghelici, candidatul PP ,,Partidul Oamenilor Muncii”;
  • Daria Fiodora, candidata Partidului Politic Moldovenesc ,,Ai noștri”;
  • Marina Tauber, candidata PP ,,Partidul Șor”.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture