Unde la Bălți te poți imuniza împotriva gripei ?

Start campaniei de imunizare împotriva gripei sezoniere.

0

În Moldova au fost livrate 50 de mii de doze de vaccin antigripal. Acestea au fost distribuite către toate instituțiile medicale din țară. Primordial vor fi vaccinați copiii și femeile însărcinate, lucrătorii medicali și persoanele cu boli cronice. Centrul de Sănătate Publică din Bălți a primit 5400 doze de vaccin antigripal. În viitorul apropiat vor fi furnizate alte 3 mii de doze, care vor fi folosite pentru restul populației.

Din Centrul de Sănătate Publică dozele de vaccin vor fi distribuite conform planurilor de imunizare în instituțiile medicale, pentru vaccinarea populației. Medicii au precizat că este permisă administrarea simultană a unui vaccin antigripal și a unei doze de vaccin COVID-19. În acest caz, introducerea se realizează cu diferite seringi și în diferite locuri anatomice.

Specialiștii îndeamnă bălțenii să se adreseze medicilor la apariția primelor simptome de gripă. Se recomandă respectarea măsurilor de prevenire, precum izolarea pacienților la domiciliu sau spitalizarea acestora. Spălați-vă cât mai des mâinile cu apă și săpun, folosiți soluții dezinfectante, acoperiți-vă gura și nasul cu șervețele de unică folosință când tușiți sau strănutați. Preveniți aglomerația, monitorizați situația epidemiologică din instituțiile de învățământ și cele preșcolare. Pentru a vă vaccina împotriva gripei, contactați medicul de familie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture