Un bărbat din Bălți a fost transportat în capitală fiind suspectat de Coronavirus

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Bălți, suspectat de Coronavirus a fost transportat de Urgență la Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă din Chișinău. Acesta s-a adresat la data de 10 martie unui medic infecționist a Spitalulului Clinic din oraș, acuzând tuse, febră și slăbiciuni.

Menționăm că el s-a întors din Italia pe 25 februarie, exact când a fost înregistrat focarul COVID-19 în această țară. Potrivit Șefei Secției de Sănătate din oraș, încă atunci pacientul se simțea rău, dar a încercat să se trateze singur acasă.

Medicul a decis transportarea imediată a pacientului în capitală, pentru ulterioare investigații.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi a menționat că statul ar fi trebuit încă în momentul izbucnirii focarului cu Coronavirus să amenajeze în cele mai apropiate școli la intrarea în țară spitale mobile. Și toți cei care trec frontiera ar fi trebuit plasați în carantină pentru 14 zile. Astfel evitam consecințele de astăzi.

Ренато Усатый сообщил о подозрении на коронавирус у жителя Бельц

Ренато Усатый сообщил о подозрении на коронавирус у жителя Бельц

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 10. März 2020

Renato Usatîi:  ,,Dacă astăzi s-ar ocupa de fluxul persoanelor care au semne evidente și care sunt astăzi la graniță. Este necesar să se măsoare temperatura tuturor celor care intră în țară, să deschidă puncte mobile. Nu e atât de frig afară. Slavă Domnului că am avut parte de o iarnă foarte caldă și a început de primăvară cu temperaturi înalte. Era necesar ca în cele mai apropiate școli la intrarea în țară, să fie amenajate spitale militare mobile sau numiți-le cum doriți.  Iar acolo toți oamenii să fie plasați în carantină timp de 14 zile pentru a evita consecințele. În schimb astăzi oricine poate intra în țară. Nu sunt împotrivă, dar astăzi trebuie să ne organizăm și să facem totul pentru ca oamenii noștri să nu fie supuși riscului într-o anumită țară, ci să se întoarcă acasă, unde trebuie să li se asigure condițiile necesare. Despre ce fel de izolare acasă vorbim?”

Potrivit Ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu la data de 11 martie sunt înregistrate 22 persoane fiind suspectate de a fi infectate cu Coronavirus. În Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă din Chișinău sunt spitalizați 14 adulți, iar în Spitalul de Boli Contagioase pentru copii sunt internați 6 copii și 2 mame.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture