Un bărbat, reținut la frontieră. A vrut să-i călăuzească pe alți doi moldoveni care au trecut ilegal în Ucraina

Un conațional a fost depistat în timp ce intenționa să treacă clandestin frontiera moldo-ucraineană. În cadrul cercetărilor s-a aflat  că persoana nu este la prima sa abatere de la lege, anterior a mai traversat hotarul în așa mod, însă nu de unul singur, fiind călăuză pentru alți doi conaționali, transmite deschide.md.

Astăzi, 3 octombrie, în jurul orei 00:10, pe direcția localităților Valea Perjei – Dimitrovca a fost surprinsă o persoană care grăbit înainta spre linia de frontieră. Intențiile sale erau clare, persoana dorea să părăsească teritoriul Republicii Moldova, prin ocolirea punctului de trecere a frontierei din proximitate.

Operativ, la fața locului a intervenit patrula Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei în componență cu ofițerul de investigație. Persoana a fost reținută și escortată la sediul subdiviziunii pentru verificările de rigoare.

Cetățeanul a fost legitimat ca locuitor al or. Comrat în vârstă de 39 de ani. La audieri bărbatul a recunoscut că intenționa să treacă frontiera în statul vecin doar pentru a prelua doi conaționali și a-i ajuta să revină acasă. La începutul lunii iunie curent, acesta le-a asigurat traversarea ilegală a frontierei din Republica Moldova în Ucraina, iar acum urma în același mod să-i călăuzească din statul vecin în țara de baștină.

Aceste informații au fost transmise colegilor din Ucraina. La ora  01:51, grănicerii ucraineni au anunțat prin dispeceratul Sectorului despre reținerea a doi tineri de 19 și 22 de ani, care inteționau să treacă fraudulos frontiera.

Cercetările pe caz continuă în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture