Usatîi: Titlul de Cetățean de onoare a Bălțiului – nu este unul comercial

50

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a propus modificarea prevederilor privind conferirea titlului de „Cetățean de onoare al orașului”. Problema a fost dezbătută în cadrul Consiliului Municipal din 25 februarie. Primarul a menționat că, o dată pe an, este necesar să se acorde acest titlu specialiștilor din diverse domenii: profesori, medici, servicii comunale, pompieri, salvatori și polițiști. 

Primarul a menționat, că orice locuitor poate deveni posesorul titlului onorific. Locuitorii din Bălți, și nu doar Consiliul Municipal, ar trebui să aleagă, cine este demn de a deveni cetățean de onoare al orașului, a declarat Renato Usatîi.

Titlul de Cetățean de Onoare a orașului Bălți este conferit persoanelor ale căror activități au marcatt în mod deosebit viața orașului, ale cărui merite și talent au servit binelui public. De obicei, acest titlu este acordat lucrătorilor din cultură, arte, știință, educație sau sănătate. Cetățenii de onoare ai orașului , de acum înainte vor primi anual nu 2400 de lei  ca în present, ci  20 de mii de lei.

Mai mult, noii posesori de titlu Cetățean de onoare, vor avea dreptul la o îndemnizație unică de 10 mii de lei.

Conform regulamentului, un cetățean căruia i-a fost oferit acest titlu,  va fi privat de el,  în caz că încalcă legea.

Usatîi: Titlul de Cetățean de onoare a Bălțiului – nu este unul comercial

Usatîi: Titlul de Cetățean de onoare a Bălțiului – nu este unul comercial

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 27. Februar 2020

Cmentariile sunt închise