Video// ,,Încetați să amăgiți oamenii”. Vlah către politicieni înainte de un alt protest la Comrat

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah s-a arătat îngrijorată din cauza acțiunilor întreprinse față de Alexandr Stoianoglo, procurorul general suspendat din funcție și reținut pentru 72 de ore.

Cu toate acestea, politiciana a îndemnat locuitorii regiunii autonome să nu se lase folosiți de către politicienii care ar vrea să profite de pe urma situației create. Mesajul a fost publicat pe 7 octombrie, cu câteva ore înainte ca, la Comrat, să se desfășoare, pentru a doua zi consecutiv, o manifestație în susținerea lui Stoianoglo, transmite newsmaker.md.

„Suntem îngrijorați de spectacolul regizat, prin care conducerea politică a țării încearcă să simuleze respectarea legii. Precum în cele mai întunecate timpuri ale dictaturii, în câteva ore, a apărut un dosar penal și niște probe, suficiente pentru a realiza percheziții și pentru a aresta procurorul general și soția lui. Este evident că, instituțiile statului au acționat după ordin, și nu după lege. De asemenea, este evidentă dorința de a-l intimida pe Alexandru Stoianoglo”, a scris Vlah pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, guvernatoarea Găgăuziei a adresat un mesaj față de locuitorii regiunii autonome, prin care i-a îndemnat ca, din dorința de a-l susține pe Stoianoglo, să nu se lase antrenați în jocurile unor politicieni care și-ar urmări propriile interese.

„Dragi locuitori ai Găgăuziei, unii politicieni cu nerușinare încearcă să își crească autoritatea pe situația dlui Stoianoglo. Ei nu își fac griji pentru dl Stoianoglo – ei își fac griji că noi îi vom uita. Acești politicieni nu au idei și proiecte cum să fie utili societății și cum să își onoreze promisiunile față de oameni. Ei încearcă prin scandal să compenseze inutilitatea lor”.

De asemenea, bașcanul a transmis un mesaj și politicienilor: „Dacă într-adevăr vreți să protejați oamenii – nu-i sacrificați pentru interesele Dvs egoiste. Încetați să manipulați cu opinia publică. Încetați să amăgiți oamenii. Dacă credeți că dl Stoianoglo are nevoie de susținerea Dvs – găsiți modalități să-l susțineți fără să atrageți oamenii în acțiunile Dvs discutabile. Amintiți-vă că ați promis să serviți oamenii, nu să-i folosiți. Ați promis să protejați oamenii, nu să-i expuneți”, a menționat aceasta.

Amintim că ieri, 6 octombrie în fața administrației publice locale din Comrat a avut loc un protest, în urma reținerii procurorului general suspendat. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea de modul în care a fost reținut, în seara de 5 octombrie Stoianoglo.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture