Video// Socialiștii cer publicarea materialelor care urmau să fie prezentate ieri de către Stoianoglo

Deputații socialiști cer publicarea ,,de urgență" a materialelor care urmau să fie prezentate ieri, de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo în cadrul unui briefing de presă.

În cadrul unei conferințe de presă Vlad Batrâncea a adus o serie de acuzații la adresa guvernării și cere să fie publicate toate informațiile pe care urma să le prezinte procurorul genela la conferința de presă, planificată la ora 18:00. Însă conferința a fost anulată pentru că mascații de la SIS au descnis în sediul Procuraturii.

Socialistul consideră că Stoianoglo a fost reținut ilegal, iar aciunile de ieri sunt o răfuială politică. Acesta mai susține că R.Moldova devinde din nou stat capturat.

Totodată deputații PSRM anunță proteste în centrul Chișinăului pentru duminică, 10 octombrie. Motivul manifestațiilor este arestarea șefului suspendat al Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo. Sunt așteptați reprezentanții ai mai multor partide politice, dar și societatea civilă.

Deputații socialiști intenționează să-l viziteze pe Alexandr Stoianoglo, pentru ,,a monitoriza condițiile de detenție ale acestuia”, a adăugat Grigore Novac.

Menționăm că Alexandr Stoianoglo a fost reținut ieri 5 octombrie, după ce Victor Furtună, procuror anticorupție a dispus inițierea urmării penale pe numele lui Stoianoglo, în baza sesizării depusă de deputatul PAS Lilian Carp. Acestuia i-au fost înaintate 4 capete de acuzare. În momentul reținerii, Stoianoglo a declarat că astfel încearcă să se răzbune Maia Sandu. Șefa Statului nu a comentat aceste acuzații.

Tot astăzi în fața administrației publice locale din Comrat s-au adunat câteva persoane, care se arată deranjate de modul în care a fost reținut, în seara de 5 octombrie Stoianoglo. Jurnaliștii unui portal de știri local au discutat cu cei prezenți. Oamenii consideră acțiunile de ieri ilegale.

Astăzi, Victoria Furtună și Dumitru Robu, au fost propuși drept candidați la funcția de Procuror General Interimar. Totodată CSP a anunțat o pauză până la orele 15.30, după care va avea loc selecția candidatului.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture