Vindeau droguri online: Venitul zilnic era de circa 10.000 de lei

0

Doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, au fost reținuți,  fiind suspectați de vinderea drogurilor prin intermediul magazinelor online create pe aplicația Telegram. Gruparea a fost documentată pe parcursul a 2 luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină.

 Aceștia au creat o schemă prin care procurau drogurile angro,  după care le divizau în cantități mai mici și le repartizau curierilor pentru a fi plasate în ascunzișuri pe teritoriul mun. Chișinău.

 Astfel, utilizatorii acestei aplicații primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate precum cimitire și fâșii forestiere, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

 Organizatorul și administratorul acestui magazin online s-a dovedit a fi un fost militar prin contract al Armatei Naționale. Zilnic acesta obțineau venituri de peste 10 000 de lei din realizarea drogurilor.

 Ca urmare a perchezițiilor, polițiștii  au  ridicat pachețele cu marijuana cu masa totală de peste 600 grame, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, cântare electronice la scara mica și altele.

 Suplimentar, în cadrul acțiunilor au identificate peste 70 de locații de unde au fost  ridicate pliculețe cu droguri.

 Conform analizei înscrisurilor de ciornă ridicate în timpul perchezițiilor,  figuranții de la începutul anului 2021 până în prezent, au plasat pe teritoriul mun. Chișinău circa 4 mii de  locații cu droguri. Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă  închisoare de la 7 la 15 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture