Vladimir Bolea: „Din 2022, am putea să nu mai avem raioane”

0

De la anul începe reforma administrației publice locale. Nu vom mai avea raioane. Doar 93 din 896 de sate pot rămâne în Moldova. Declarațiile au fost făcute de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Vladimir Bolea în cadrul emisiunii ,,Putearea a patra”.

Reforma administrativă și teritorială va fi realizată înainte de următoarele alegeri locale, iar această problemă va fi pe agenda guvernului în 2022. Așa a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în timpul unei emisiuni.

Dacă mă întrebați pe mine, și aceasta este părerea întregului partid și fracțiune, atunci este logic, dacă vrem să nu pierdem 2023, trebuie să oferim o poziție mai mult sau mai puțin susținută de toate părțile interesate înainte de alegerile locale”, a spus președintele interimar al PAS.

Guvernul are deja creat un grup de lucru pentru reforma administrativ-teritorială.

Cunoaștem deja câteva variante de reformă: una dintre ele presupune reducerea numărului de primării de la 896 la 231 și crearea a cinci unități administrativ-teritoriale. A doua – 154 de primării rămân în Moldova, iar a treia – doar 93.

Potrivit grupului de lucru, cea mai bună opțiune este ultima variantă – cu 93 de așezări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture