2 cazuri de corupere a alegătorilor înregistrate la Bălți și Fălești

0

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că la această oră toate cele 88 de secții de votare deschise activează în regim normal. Procesul electoral se desfășoară calm, fără incidente.Până la această oră, la Poliție au fost înregistrate 4 cazuri de încălcare a legislației electorale (în circumscripțiile electorale Bălți și Fălești). Dintre acestea, 2 cazuri se referă la bănuiala rezonabilă de agitație electorală,  iar altele 2 – la bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor.

Conform informațiilor prezentate CEC de către Inspectoratul General al Poliției, pentru asigurarea ordinii și securității publice, reacționare la solicitările președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, sunt antrenați 293 de angajați ai Poliției și 5 echipe ale Agenției Naționale Transport Auto. De către angajaţii Poliţiei este organizată activitatea de asigurare şi menţinere a ordinii publice şi a securității în raza de 100 m de la secția de votare.

 Materialele se află la etapa de verificare și stabilire a circumstanțelor cazurilor sesizate, de administrare a probelor în vederea adoptării deciziilor corespunzătoare faptelor.

Totodată, prin intermediul modulului „Observatorii”, a fost depusă o sesizare care comunica despre nerespectarea de către funcționarii unui birou electoral al unei secții de votare din orașul Cupcini, raionul Edineț, a regulilor de protecție anti COVID-19.

CEC amintește că astăzi au loc alegeri locale noi pentru funcția de primar în 15 localități din țară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture