În 15 localități din R. Moldova au loc alegeri locale noi

0

În 15 localități ale Republicii Moldova, inclusiv în municipiul Bălți, astăzi au loc alegeri locale noi. La urne sunt așteptați peste 130.600 de cetățeni cu drept de vot.  Cei mai mulți alegători urmează să participe la scrutin în mun. Bălți, acolo sunt înregistrați 101.937 cetățeni cu drept de vot, transmite  moldpres.md.

Cei mai puțini votanți incluși în registrul alegătorilor se află în localitatea Ștefănești din raionul Ștefan Vodă unde sunt contabilizate 937 de persoane.

ComisPentru desfășurarea alegerilor, Comisia Electorală Centrală a aprobat tipărirea a 130.917 buletine de vot.

Astfel, pentru alegerea primarului de Bălți au fost tipărite 102.105 buletine de vot, din care 51.988 în limba română și 50.117 în rusă.

Pentru alegerea primarilor în celelalte 14 localități au fost tipărite, în total, 28.812 buletine de vot, din care 24.538 în română și 4.274 în rusă.

În același timp, pentru asigurarea participării la vot a cetățenilor care au actele de identitate expirate, ziua de 21 noiembrie 2021 a fost declarată lucrătoare pentru angajații subdiviziunilor responsabile de eliberarea actelor de identitate în circumscripțiile unde se desfășoară alegeri locale noi.

Comisia Electorală Centrală a anunțat că transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de vot în cele 15 localități unde se desfășoară alegeri locale noi este interzisă.

Inspectoratul General de Poliție și Agenția Națională de Transport Auto verifică cursele de transport pasageri pentru a preîntâmpina încălcările în domeniul electoral.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture