O echipă de la Hollywood filmează în nordul Moldovei un documentar pentru Netflix. Filmul descoperă istoriile oamenilor fără identitate

1

Jim Stone, Roxy Stone și Brad Kremer sunt niște titani ai cinematografiei de la Hollywood, care au la activ 11 premii Emmy. Filmele lor documentare cuceresc mii de cinefili din toată lumea. Recent, echipa a terminat de turnat filmul Vendetta cu Bruce Willis, care va apărea în cinematografe în 2022.  Iar acum se află în nordul R. Moldova unde prind ultimele imagini pentru un documentar ce va apărea pe Netflix.  Filmul documentar care se fimează acum în Moldova se numește „Shadows in the dark” și vine să povesteaască istoria oamenilor fără identitate. Cea care le află istoriile este moldoveanca Mariana Dahan, transmite agora.md. 

 

„Shadow in the dark. Our global identity crisis” are  scopul de  a atrage atenția publicului la viața acelor oameni care trăiesc fără o confirmare legală a identității lor. Și sunt în jur de un miliard de oameni care nu dispun de o modalitate prin care să-și demonstreze identitatea”, spune Mariana Dahan.

Totodată, în documentar este arătată și istoria Marianei. O tânără care s-a născut într-un sat de la nordul Moldovei și a ajuns în Topul Forbes a celor mai influienți 100 de oameni de pe planetă. De aceea, greutățile din viața Marianei au fost un imbold ca să-i ajute pe copiii fără acte, care sunt o pradă ușoară pentru traficanții de persoane.

Storytelling-ul poate fi o modalitate de a crea mișcări în societate, care ar genera discuții și ar duce spre crearea unui viitor mai bun, unui viitor în care de problemele globale nimeni nu se ascunde, dar despre ele se vorbește și pentru ele se caută soluții.” mai spune Mariana.

Documentarul a fost filmat pe toate continentele  lumii, iar filmul este gata în proporție de 90%. Moldova, este ultimul punct de filmare, iar aici, producătorii au venit special ca să filmeze istoria Marianei.

Mariana este activistă pentru drepturile omului și utilizarea tehnologiei pentru progresul uman. De asemenea, a fondat „World Identity Network”, o organizație non-profit care promovează identitatea universală.

Citește și
  1. Anonim spune

    asta-i umilință totală… permitem să fim umuliți în așa hal….fără identitate…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture